Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο blog των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα eTwinning.
Είναι φέτος η Τρίτη χρονιά που συμμετέχω σε πρόγραμμα και θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής . Δίνεται πραγματικά η ευκαιρία , χωρίς καμιά πίεση, στους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν συναδέλφους τους απ΄ όλη την Ευρώπη , να δουλέψουν σε κοινά πρότζεκτ , να μάθουν ο ένας απ΄ τον άλλο να κάνουν φίλους. Αλλά και στους μαθητές δίνεται η ευκαιρία να ρθουν σε επαφή με συνομιλήκους τους δουλέψουν πάνω σε ίδια θέματα , να ρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς , να κατανοήσουν την διαπολιτισμικότητα … να κάνουν καινούργιους φίλους .
Δημιούργησα αυτό το Blog γιατί , παρόλο που συμμετέχω στο teachersblog ( γλώσσες επικοινωνίας : Αγγλικα , Γερμανικά , Γαλλικα , Ισπανικά ) θα μου άρεσε να συζητώ με Έλληνες εκπαιδευτικούς στα Ελληνικά και να ανταλλάσσω σκέψεις , ιδέες, προβληματισμούς για τα προγράμματα eTwinning αλλά και για την εκπαίδευση γενικότερα . Θεωρώ άλλωστε ότι όλοι εμείς που χωρίς καμιά αμοιβή , κλέβοντας από τα διαλλείματα μας στην δουλειά , δουλεύοντας τις ώρες που έχουμε κενά στο σχολείο για να υλοποιήσουμε προγράμματα eTwinning , έχουμε σίγουρα κάτι να πούμε μεταξύ μας !!! Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί συνάδελφοι ενώ έχουν κάνει πολλά και έχουν πολλά να πουν για τα προγράμματα eTwinning δεν τολμούν να εκφραστούν στο επίσημο blog γιατί δυσκολεύονται να εκφραστούν σωστά σε κάποια ξένη γλώσσα .
Συνάδελφοι από εδώ και στο εξής το blog αυτό ανήκει σε όλους σας . Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρα , να σχολιάσετε , να πείτε τις ιδέες σας …
Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά
Και δημιουργικά προγράμματα eTwinning
Δαλακούρας Νίκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα